Som alltid när det gäller antikvarisk miljöanpassad färgborttagning till rätt underlag på organiska ytor inom Byggnadsvård, så finns det inte en produkt som lämpar sig till allting. Miljöanpassning till rätt underlag för bästa hållbara ytskydd med giftfri färg.

Temperaturområde på yta är 7-35 *C vid verkningstid är 48-96 timmar. Normtid är 12-24 timmar på yta som har temp 20*C.

Förutsättningarna när det gäller den färg som ska tas bort är olika från färg till färg och underlag till underlag.
I vissa fall kommer ES + och ES 2 att fungera bäst, i vissa fall fungerar ES 4 bättre, och i ytterligare andra fall kommer säkert ES att uppfattas som det bästa alternativet eftersom den löser upp epoxi från tex golv och dålig linoljefärg från fasad .

ES tunn, är ES utan förtjockningsmedel och används till slutet färgkar för avfärgning. Hela träinredningen i Östermalms Saluhall är exempel på användningsområde. ES 2 användes till saluhallens putsfasad utomhus.

ES, två stegs, är produkten för proffsen. ES har det största antikvariska användningsområdet. Du löser upp, och lyfter upp, de skikt som Du vill till rätt underlag. Du bearbetar allt organiskt, tex lim och färg, från akryl, alkyd till alla linoljefärger och epoxi. Du lämnar kvar färgskikt av historisk anledning! För proffsen och den händige.

ES +, två stegs, färg från färg, för första lagret, antikvariskt arbete och tex borttagning av ”plastfärg”. Även klotter.

ES 2, en stegs produkt som hänger, är produkten som arbetar upp till 96 timmar. Låt den jobba över helgen med plastfolien ovanpå, aktivera tunnt ovanpå på måndag utan plast och ta på tisdag. ES 2 är vår mesta allround produkt och den kan ta flera lager på en gång.

ES 4, en stegs, utan miljömärkning tar de giftigaste båtbottenfärgerna, har miljöfördelar som vissa kommuner och båtklubbar kommer att uppskatta oerhört mycket. Men det är samtidigt så att på vissa färger kommer ES och ES 2 att ge bättre färgborttagningseffekt.

Glöm inte färglyftaren ES 1, som lyfter färgen i intakt färgskinn, både på plåttak och träfasad, dock för utomhusbruk. Den togs fram till Plastisol på plåttak, men fungerar också utmärkt på tex. träfasad. Vi har också ES 3 som är en förtjockad ES 1 för fasader. Den håller ihop färgen, lätt att ta hand om.

+46 707 880320 eller info@takcare.se